Hoe staat het met jouw zelfoverwinning? Wanneer haal jij je gouden medaille? Heb jij ook dat gouden doel gesteld, waar je stap voor stap op afstevent? Met moed en doorzettingsvermogen? Met een passie omdat je overtuigd bent dat dat je echte voldoening geeft?

Op deze plaats zul je iedere 3 weken een column lezen over jezelf. Tenminste dat zou zeker het geval kunnen zijn. Want die columns zullen gaan over gesprekken die ik al vele jaren mag hebben met mensen die op weg zijn naar een doel, maar zichzelf zijn tegenkomen. En wie komt zichzelf niet tegen in zijn leven? Ieder mens staat voor beslissingen of dilemma’s of weet soms niet hoe hij of zij verder moet. Gevoelens van machteloosheid, verdriet, angst, kwaadheid of moedeloosheid wisselen zich soms bij ons af. Niet dat je daarmee opeens patiënt bent geworden. Helemaal niet. Maar hoe kom je ergens door heen op weg naar je doel?

Gebrek aan energie, aan zelfvertrouwen, aan zelfinzicht of twijfel over je relatie, ontevredenheid over jezelf, onwetendheid hoe je iets aan moet pakken: het zijn allemaal onderwerpen en soms barrières op weg naar een gouden medaille.

Maar door verdieping van zelfbewustzijn en met gebruikmaking van psychologische inzichten liggen er sleutels die een deur kunnen openen. Ik hoop dat je mijn lezer zult zijn. Succes alvast naar je eerste overwinning.

Lodewijk van Deyssellaan 9

1985 CH  Driehuis

T  0255 518406

info@bogaart.nl

columns

Uitdaging


Wat een prachtige televisie was het op die momenten dat er gestreden werd om de gouden olympische medailles. Op het puntje van je stoel heb ook jij misschien die strijd gevolgd; die concentratie, die moed en dat uithoudingsvermogen van deze geweldige sportmensen. Bewondering is het woord dat dan bij ons naar boven komt. Het appeleert misschien wel aan een diep verlangen in ons zelf: door ontzegging, training, doorzettingsvermogen en moed ook dat doel bereiken wat diep in ons hart verborgen ligt; de diep in onszelf sluimerende doelstelling die zo onhaalbaar lijkt, maar toch niet weg te denken valt. Iemand zei mij laatst: de grootste overwinning is de overwinning op jezelf.

<